Borsodban változatlanul várják az iskolaőrök jelentkezését

Megosztás

Az eredeti jelentkezők kétharmadát kiszűrték, így kevesebb, mint ötszázan kezdhették meg a képzéseket. Több megyében, köztük Borsodban is várják az új jelentkezőket.

Mint arról korábban beszámoltunk, augusztus 3-áig 1 409-en jelentkeztek iskolaőrnek, az egészségügyi, pszichológiai, erőnléti vizsgálatok után 497-en kezdték el a képzést. A rendőrség tájékoztatása szerint a betöltetlen létszámhelyek feltöltése, a tartalékképzés és az esetleges fluktuáció kezelése céljából Budapesten, valamint Pest, Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőr-főkapitányságok továbbra is várják az iskolaőri feladatok iránt érdeklődő jelentkezőket.

Az iskolaőrök három modulból álló, összesen 120 órás szaktanfolyami képzésben vesznek részt, amely pedagógiai-pszichológiai, bűnmegelőzési és konfliktuskezelési modulokból, valamint rendvédelmi alapképzésből épül fel. Az egyes modulok záróvizsgával végződnek, ezek sikeres teljesítését követően kerül sor az iskolaőri vizsgára.

Az iskolaőrök Budapesten és Pest megyében bruttó 230 ezer forint, más megyékben bruttó 220 ezer forint havi munkabért kapnak; ezen felül éves, bruttó 200 ezer forint cafetériára és munkába járási költségtérítésre jogosultak.

Az iskolaőrök alapvetően segítőként vesznek részt az intézmények életében, olyan sajátos jogokkal felruházott, közfeladatot ellátó személyek, akik biztosítják, hogy a kijelölt oktatási-nevelési intézmény pedagógusai feladataikat zavartalanul elláthassák. Az iskolaőr intézkedési jogosultsága csak a nevelési, oktatási intézmény területére terjed ki, tanítási időben.

Borsodihir.hu

Megosztás

Related posts