Rekordmennyiségű osztalékot vett ki cégéből Kocsis Máté és családja

Megosztás


Rekordösszegű pénzt vett ki Kocsis Máté és családja az általuk vezetett Hobby Key Kft.-ből tavaly – minderről az Mfor.hu írt a cég 2019-es beszámolója alapján. A portál szerint Kocsisék azért tudtak rekordosztalékot kivenni a cégből,

mert a társaság a korábbiaknál jövedelmezőbb gazdálkodást folytatott.

A lap pontos számadatokat is közöl, ezek szerint a fémáru, szerelvény, fűtési berendezés nagykereskedelmével foglalkozó cég tavaly az előzőnél 6 millióval több árbevételt, 136,6 millió forintot könyvelhetett el. A lap szerint ezzel párhuzamosan a ráfordítások összességében még csökkentek is, ezért közel 70 százalékkal nagyobb nyereséget értek el. Az előző évi 21 millió forint után 35,5 millió maradt a cég kasszájában.

A beszámoló mellé csatolt határozat alapján összesen 51 millió forintot vettek ki a Hobby Key Kft.-ből, ami azt jelenti, hogy Kocsis Máté önállóan

12,75 millió forinthoz jutott.

A Kocsis-családtól eddig sem állt távol az osztalékfizetés: 2010 óta csupán három évben nem történt ilyen az Mfor.hu szerint.

A kft.-ben a Fidesz frakcióvezetője mellett még három családtag tulajdonos, mindannyian 25-25 százalékos részesedéssel rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy a kifizetett osztalékon is.

via hvg.hu

Megosztás

Related posts