Tömeges karantén Magyarország új gócpontján – egy óvoda és egy idősotthon is érintett

Megosztás

Sajnos nem akar csitulni az elmúlt napokban ismét emelkedésnek indult koronavírus-fertőzés Magyarországon. A házi összejövetelt követően most Pápán találtak hirtelen tizenhét fertőzöttet.

Egy óvónőnek és egy idősotthon lakójának is pozitív lett a koronavírus-tesztje. Az óvodát bezárták, az idős férfit, pedig kórházba szállították.

Áldozó Tamás Pápa polgármestere jelentette be szerda délután, hogy a tegnapi 6-ról szerdára 17-re nőtt a városban a koronavírussal fertőzöttek száma – írja az InfoPápa.hu. Áldozó elmondta, az Erzsébetvárosi óvodában rendkívüli intézkedéseket vezettek be, miután az egyik óvónőnél igazolták a vírus jelenlétét. Az óvodát bezárták, fertőtlenítik az intézményt.

A polgármester arról is beszámolt, hogy az óvónő a múlt héten részt vett egy értekezleten, ahol több óvodai dolgozó is részt vett, ők most karanténban vannak. Csakúgy az a 20 óvodás is, akik az intézményben voltak. A Teveli úti otthonházban is találtak egy fertőzöttet, az idős férfi tünetmentes, de elővigyázatosságból az ajkai kórházba szállították. A többi ápolt és dolgozó mintája negatív lett.

Áldozó azt is elmondta, hogy folyamatosak a kontaktkutatások, számos teszt még kiértékelés alatt van, ha szükséges más önkormányzati intézményben is rendkívüli intézkedéseket hajtanak végre.

Hvg.hu

Megosztás

Related posts