Félrevezető információ miatt törölte Trump egyik posztját a Facebook

Megosztás

Bármily hihetetlen, de ez most fordult elő először az amerikai elnökkel.

A Facebook törölte Donald Trump amerikai elnök egy posztját, mert téves információt tartalmazott, és a Twitter is erre szólította fel Trump kampánystábját. 

A Facebook most először törölt teljesen Trump-posztot, amely egy videó volt. A Fox Newsnak adott interjúban az amerikai elnök azt állította, hogy a gyerekek “szinte teljesen védettek” a koronavírus-járványtól, írja az MTI.

A Facebook a videó eltávolítását azzal indokolta, hogy dezinformál a kórokozóról, ami ellenkezik a cég politikájával a koronavírus-témában.

Ezt megelőzően a Twitter is arra szólította fel Trump kampánystábját, hogy távolítsa el a koronavírusról hamis állításokat terjesztő videót, írja a CNN. A Twitter szabályzata szerint ilyenkor a fióktulajdonos csak abban az esetben posztolhat tovább, ha eltávolítja a bejegyzést. Trump kampánystábja végül a felszólításnak engedve levette a videót, erősítette meg az információt a CNN-nek a Twitter. 

Július végén az ifjabb Donald Trump fiókját korlátozta a Twitter, mivel feltöltött egy olyan videót, amelyben egy orvos arról beszélt, hogy az embereknek nincs szükségük maszkokra a vírus terjedésének megakadályozására. Az elnök fia számára a Twitter több funkcióját – például a posztolási lehetőséget – 12 órára felfüggesztették.

“Az elnök csupán bejelentett egy tényt: a gyerekek ritkábban kapják el a koronavírust, mint a felnőttek” – közölte Courtney Parella, Donald Trump egyik kampányszóvivője. Parella azzal vádolta a Szilícium-völgyben működő közösségimédia-szolgáltatókat, hogy elfogultak Trumppal szemben. Azt mondta: “A közösségimédia-szolgáltatók nem az igazság bírái”. 

Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója májusban még bírálta a rivális Twittert, mert megjelölte Trump egyes tweetjeit, azt javasolva felhasználóinak, hogy nézzenek utána a tényeknek. Zuckerberg akkor azt mondta a CNBC amerikai hírcsatornának: nem gondolja, hogy “a Facebooknak vagy más online platformoknak az igazság döntőbíróinak szerepét kellene játszaniuk”. Hozzátette: a Facebook feladata az, hogy lehetőséget biztosítson az embereknek véleményük szabad kifejezésére.

Az AP amerikai hírügynökség megjegyzi, hogy több tanulmány készítőinek feltételezése szerint a gyerekek valóban kevésbé hajlamosak elkapni a kórt, mint a felnőttek, és ha mégis megfertőződnek, nagyobb eséllyel vészelik át enyhe tünetekkel a betegséget.

Egy áprilisban közzétett tanulmány szerzői 2500 gyerekre kiterjedőn arra jutottak, hogy öt fertőzött közül csupán egy szorult kórházi kezelésre, míg a felnőttek körében minden harmadik.

Index.hu

Megosztás

Related posts