Leállíttatta az engedély nélküli, balesetveszélyes belvárosi építkezést Miskolc

Megosztás

Levélben szólította fel az építkezés miatt kialakult balesetveszélyes helyzet felszámolására a Szinva terasznál, a patak felett tulajdonosi engedély nélkül kialakított, félkész híd építtetőjét a Miskolc – közölte a városháza sajtóosztálya.

Az önkormányzat még múlt hét kedden állíttatta le az építési munkákat, mivel annak a szórakozóhelynek, amely az építkezést megrendelte, a munkálatok megkezdése előtt több engedélyre, köztük a Szinva patak tulajdonosaként a miskolci önkormányzat tulajdonosi hozzájárulására is szüksége lett volna, ám ilyet nem adott ki a polgármesteri hivatal.

– Az önkormányzat mostani levelében bekérte az építtetőtől azokat a dokumentumokat is, amelyek birtokában megkezdték az építkezést. Valamint felszólította az érintett szórakozóhely tulajdonosát, hogy az engedély nélküli építkezés miatt kialakult balesetveszélyes állapotokat minél előbb szüntesse meg – írja hivatal.

Különösen sürgős ez azért – teszik hozzá – mert a terület a belvárosban található, ahol, főleg hétvégenként, több ezer fiatal szórakozik, így az ő védelmük érdekében is sürgető a balesetveszélyes állapotok felszámolása.

Forrás és fotó: Minap.hu

Megosztás

Related posts