Ennyi aktív koronavírus-fertőzött van Borsod megyében

Megosztás

Ahogy azt is, hogy hány halottja van eddig itt a járványnak.

Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 540 fő, 36 százalékuk budapesti; a főváros után továbbra is Pest és Zala megyében van a legtöbb aktív fertőzött, Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben pedig a legkevesebb – hívja fel a figyelmet a kormányzati koronavírus-oldal.

Augusztus 4-i tájékoztatójukban emlékeztetnek, hazánkban 598 olyan haláleset történt, ahol az elhunytnál koronavírus-fertőzést is azonosítottak. Az elhunytak döntő többsége olyan idős ember, aki több krónikus betegségben is szenvedett. 24 olyan elhunyt van, akinél jelenleg nem tudnak meglévő társbetegségről. Az elhunytak 60 százaléka (361 fő) budapesti, 40 százaléka (237 fő) vidéki.

Továbbra is három olyan megye van, ahol nem történt a koronavírussal összefüggésben haláleset: Békés, Hajdú-Bihar és Vas megyék. Borsod-Abaúj-Zemplénben eddig a járvány kezdete óta összesen hat haláleset történt.

Ami Északkelet-Magyarországot illeti, Borsod-Abaúj-Zemplénben az aktív fertőzöttek száma 44, Hajdú-Biharban 32, Szabolcs-Szatmár-Beregben 1.

Borsodihir.hu

Megosztás

Related posts