Emlékszünk a bejrútinál is sokkal nagyobb, kínai robbanásokra? – videó

Megosztás

Kedden gigantikus robbanás rázta meg a libanoni fővárost, rengeteg a halott és már most többezer sérültről szólnak a hírek. Emlékszünk az öt évvel ezelőtt augusztusban történt hatalmas robbanásokra, amik egy kínai nagyvárosban történtek? Egészen sokkoló felvételek születtek róla.

A bejrúti szerencsétlenség pontos kiváltó okairól egyelőre nem tudni sokat, de annyi bizonyos, hogy egy tűzijátékraktár repült a levegőbe. Erről bővebben IDE KATTINTVA olvashatnak és nézhetik meg az incidensről készült videókat.

2015-ben azonban, szintén augusztusban az amatőr felvételek segítségével egy még sokkolóbb esetnek lehettünk szemtanúi. Tiencsin városában 700 tonna nátrium-cianid robbant fel. Több amatőr felvétel is készült az esetről, ezeket az alábbi videóban nézhetjük meg.

Négy amatőr felvétel a robbanásokról, végül pedig arról, milyen szinten semmisült meg a környék

A Tianjin Dongjiang Port Ruihai International Logistics nevű cég raktárában két óriási robbanás történt, ami szinte egy teljes városrészt tarolt le Tiencsinben, a világ 10. legforgalmasabb kikötőjében. A raktárban veszélyes vegyianyagokat tároltak, köztük nátrium-cianidot. A robbanásban már az első adatok szerint is 114 ember halt meg és több mint 700-an megsebesültek. Végül ezek a számok csak tovább nőttek.

Megosztás

Related posts