A Momentum szerint a DK manipulált hangfelvételt tett közzé a gödi polgármesterről

Megosztás

A Momentum szerint manipulált az a hangfelvétel, amely alapján a DK azt állítja, hogy a település polgármestere együttműködik a Fidesszel – közölte a párt honlapján.

Gödön elszabadultak az indulatok, Balogh Csaba polgármestert a Fidesz-DK-Jobbik koalícióban szavazva függesztette fel. Ilyen előzmények után került elő a már említett hanganyag.

Mint írják:

„Sem a Momentumnak, sem Balogh Csabának nincs rejtegetnivalója, ezért közzétesszük az április 6-i beszélgetésről készült felvétel eredeti verzióját. (Ide kattintva hallgatható meg.) A hangfelvétel bizonyítja, hogy a DK által közzétett hanganyag tartalmával ellentétben Balogh Csaba nem akarta fideszesre cserélni a jelenlegi alpolgármestereket.”

Éppen emiatt a párt reméli, hogy a DK honlapján közzétett manipulált hangfelvétel egyéni magánakció, és nem a párt hivatalos álláspontját és stratégiáját tükrözi. A kialakult helyzet miatt egy hárompontos felszólítást is küldtek a velük szövetségben álló pártnak:

  • Szakítsák meg az együttműködést a Fidesszel Gödön, ne árulják el a választók akaratát!
  • Szólítsák fel képviselőiket az ellenzéki pártokkal közös városvezetéshez való visszatérésre, a helyi lakosok szolgálatára!
  • Határolódjanak el a hírhamisítástól és a manipulatív eszközöktől, ne éljenek vissza a választók bizalmával!

A vágott hangfelvétel nyilvánossághoz való eljuttatása miatt megtesszük a megfelelő jogi lépéseket

– fejezték be közleményüket. 

A történtek fényében már-már hurráoptimistának tekinthető az MSZP elnökének nyilatkozata, aki szerint reális esély van a kormányváltásra.

168ora.hu

Megosztás

Related posts