Óriási robbanás, sok halott, ezrek sérültek meg (videóval)

Megosztás

Egy tűzijátékraktár repült levegőbe a libanoni főváros kikötőjében, a bejrúti esetet kamerák is rögzítették.

CNN a helyi hírügynökségre hivatkozva azt írta, egy kikötőben található tűzijátékraktár repült levegőbe. Twitteres beszámolókban két robbanásról írnak, több épület is megsérült.

A helyi sajtóban arról írtak, hogy a robbanás helyszínétől 10 kilométerre levő házak is megsérültek. A CNN szerint Szaad Hariri volt miniszterelnök rezidenciájában is komoly károk keletkeztek.

A hatóságok eddig 10 halálos áldozatról beszélnek, de várhatóan ez a szám nőni fog. Michel Aoun libanoni elnök kivezényelte a katonaságot az utcákra, hogy a mentésben segítsenek, illetve a rendet fenntartsák.

A tudosítók később azt közölték, hogy több ezer sebesültje és már több tucat halottja van a libanoni fővárosban kedd este történt robbanásnak, a sérültek száma különböző jelentések szerint 2500 és több mint háromezer között van, a halottaké pedig legkevesebb 25, de egyes tudósítások szerint már legalább harminc.

A libanoni miniszterelnök, Hassan Diab nemzeti gyásznapot hirdetett szerdára.

A Twittert elárasztották a robbanásról készült felvételek, az egyiken lehet látni, hogy hatalmas füsttel ég a raktár, majd egy hatalmas detonáció következik be:

Megosztás

Related posts