Még egy király is? Külföldre menekül a volt spanyol uralkodó, hatmillió eurót tehetett zsebre jogtalanul

Megosztás

Ez nem hiányzott a spanyol királyi családnak. Azzal vádolják I. János Károly volt királyt, hogy egy korrupciós ügyben hatmillió eurót szerzett jogtalanul. Inkább elhagyja Spanyolországot és külföldön telepszik le. Hihetetlen világot élünk, még egy európai király is ilyen helyzetbe hozhatja magát.

Elhagyja Spanyolországot, és külföldön telepszik le, ezzel támogatva fiát, VI. Fülöp jelenlegi uralkodót, jelentette be I. János Károly volt spanyol király, írja a Guardian. A királyi család honlapján közzétett levélben a döntést azzal indokolta, hogy ez szolgálja Spanyolország érdekeit. Hogy hova költözik, nem árulta el.

A 82 éves egykori uralkodó ellen Spanyolországban és Svájcban is vizsgálat zajlik pénzügyi visszaélések miatt. A gyanú szerint János Károly több mint hatmillió eurót kapott azután, hogy egy spanyol konzorcium nyerte el a Medinát és Mekkát összekötő nagysebességű vasútvonal építésének második fázisát Szaúd-Arábiában. A pénzt állítólag Abdalláh egykori szaúd-arábiai uralkodótól kapta, és egy svájci bankba tette.

444.hu

Megosztás

Related posts