Harminchat új fertőzött Magyarországon egyetlen családi rendezvény miatt

Megosztás

Nem kellett hozzá sem koncert, sem iskola, csak egyetlen házibuli és az ország egészen különböző részeibe is újfent eljutott a koronavírus. A hatóságok ráadásul nem is a fertőzés kiindulópontjában, Győr-Moson-Sopron megyében vették észre a terjedést, hanem Kelet-Magyarországon.

Harminchatan fertőződtek meg koronavírussal egy Győr-Moson-Sopron megyei családi rendezvényen, hangzott el a köztévé híradójában.

A riport szerint bár Magyarországon még kedvező a járványhelyzet, ez az eset is bizonyítja, hogy milyen könnyen lobbanhat be újra a járvány.

Az esettel összefüggésben több mint 120-an kerültek hatósági házi karanténba.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ Hajdú-Bihar megyében észlelte először a koronavírus-járvány halmozódását. A járványügyi vizsgálatok során derítették fel, hogy az érintettek egy Győr-Moson-Sopron megyei (soproni) családi rendezvényen fertőződtek meg.

Nem kellett hozzá nagy buli, vagy koncert, csak egy családi összejövetel

A kontaktkutatások után Győr-Moson-Sopron és Vas megyében találtak még fertőzötteket. Azóta már ennél pontosabb adatokat is tudhatunk. Az egyetlen házibuli után 127 fő került hatósági házi karanténba a kontaktkutatás után, számolt be az esetről az M1 Híradója.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) közölte: a fertőzöttek egy családi rendezvényen vettek részt júliusban Győr-Moson-Sopron megyében. Nagy valószínűséggel ott fertőződtek meg.

A koronavírus az ország másik felére is eljutott: a vizsgálatok eddig összesen 36 főnél, közülük 22 Hajdú-Bihar megyei – hajdúböszörményi és téglási – lakosnál, mutatták ki a vírust, közülük többen kórházi ápolásra szorulnak, de már jól vannak. Ezen kívül 11 soproni és 3 sárvári fertőzött van. 

Index.hu

Megosztás

Related posts