Bábelőadás készül Trianonról

Megosztás

L. Simon László volt kulturális államtitkár a Facebookon posztolt nemrég egy videót, melyből kiderül, hogy Trianonról írt balettelőadást.

Zajlik a „Trianon” balettünk zenei felvétele – olvasható a poszt mellett.

A stúdiófelvételen az Óbudai Danubia Zenekar játszik, a Székesfehérvári Balett Színház bemutatója a Nemzeti Táncszínházban lesz december 1-jén, a román nemzeti ünnep, a Nagy Egyesülés Napján.

L. Simon László a 444 megkeresésére elmondta, Egerházi Attila barátjával régóta tervezték, hogy csinálnak együtt valamit.

“Tőlem jött az ötlet, pontosabban onnan, hogy Egerházi Attila barátommal régóta terveztük, hogy csinálunk együtt valamit. Írtam egy történetet, egy jelenetekre bontott szüzsét, s arra szerzett egyórás zenét Kocsák Tibor. A zeneszerzés során végig együtt dolgozott a koreográfussal. A táncpróbák szeptemberben kezdődnek.”

Elmondása szerint a sztori, melyet úgy kellett megírni, hogy arra koreográfiát lehessen készíteni, egy barátság történetén, személyes sorsukon keresztül mutatja be a nagy háború és az igazságtalan béke következményeit.

Ami a történetet illeti, azt „úgy kellett megírni, hogy arra koreográfiát lehessen készíteni. Egy barátság történetén, személyes sorsukon keresztül mutatja be a nagy háború és az igazságtalan béke következményeit. A cselekmény jóval az első világháború előtt indul, egy nagyváradi és egy fehérvári fiú együtt tanul a kadétiskolában, majd a háborúban egymás mellett harcolnak. A többi legyen még titok… – mondta az egykori kulturális államtitkár.

Megosztás

Related posts