Nem fogadja el a hallgatói önkormányzat sem Vidnyánszkyékat

Megosztás

Az SZFE hallgatói önkormányzata bejelentette, hogy az egyetemet szeptembertől fenntartó kuratóriumot nem fogadja el.

Közleményben reagált vasárnap este a Színház- és Fillművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata arra, hogy az egyetem kuratóriumának élére Vidnyánszky Attilát nevezték ki.

A HÖK Facebook-oldalán azt írják, hogy a sajtóból értesültek ők is az egyetemet szeptembertől fenntartó alapítvány kurátorainak a személyeiről.

A HÖK szerint a hallgatók által korábban megfogalmazott, a modellváltás megvalósulásához elengedhetetlen feltételek egyike a következő:

Az öt tagú kuratóriumba 3 tagot az egyetem szenátusa, 2 tagot a minisztérium jelöl ki.

“A hallgatói önkormányzat szerint az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Egyetem szenátusa által szakmai szempontrendszer alapján összeállított listáról egy jelölést sem vett figyelembe, és a korábbi ígérettel ellentétben az Egyetem egyetlen dolgozója sem kapott helyet a kurátorok között.” Ezért a Hallgatói Önkormányzat a kuratóriumot nem fogadja el.

Pénteken jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium, hogy Vidnyánszky Attila rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója lett a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke.

A tárca közleménye szerint a kuratórium tagja lesz Bacsa György, a Mol stratégiai ügyvezető igazgatója, Lajos Tamás operatőr-producer, Rátóti Zoltán színész-rendező és Világi Oszkár, a Slovnaft Igazgatóságának elnöke, vezérigazgatója.

A bejelentés óta több egyetemi oktató is bejelentette a lemondását. Zsámbéki Gábor 41 év után azonnali hatállyal felbontotta a szerződését az intézménnyel, majd csatlakozott hozzá Gáspár Máté, az Elméleti és Művészetközvetítői Intézet megbízott vezetője is.

hvg.hu

Megosztás

Related posts