Akár tízszer-hússzor is több fertőzött lehet itthon, mint az a hivatalos számok alapján látszik

Megosztás

Többek között erről is beszélt Szlávik János.

A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa hétfőn az állami tévében beszélt arról, hogy „a vírus még mindig velünk van, és az úgynevezett első hullám még mindig nem ért véget, hiszen nem nulla az esetszám, és meg kell akadályozni, hogy több legyen”. Szerinte mára az is világossá vált, hogy nem lehet arra számítani, hogy a vírus a nyári melegben eltűnik, ezért fenn kell tartani a védekezést egész évben.

Szlávik János bezsélt arról is, hogy bár Magyarországon jól védekeznek az emberek, hiszen a napi 10-20-30 új eset nem sok, de tudni kell azt is, hogy ezek csak a kiszűrt esetek, és ennél tízszer-hússzor több fertőzött is lehet. Hétfő reggelre kilenc újabb koronavírusos esetet regisztráltak Magyarországon.

Hozzátette, hogy a vakcina kifejlesztéséig csak a már megszokott módon lehet védekezni a koronavírus-fertőzés ellen: maszkhasználat, kézfertőtlenítés, távolságtartás és a külföldről hazatérők ellenőrzése. Jelenleg több mint 100 vakcina van kísérleti szakaszban a világon, közülük öt-hatot már embereken tesztelnek. 

444.hu

Megosztás

Related posts