Kovács Katalinról nevezik el az új sportakadémiát

Megosztás

Jelentős állami beruházáscsomagot tol a a kajak-kenu sportágba a kormány. Ennek része a háromszoros olimpiai bajnok és 31-szeres világbajnok ikon, Kovács Katalin nevét viselő fővárosi akadémia, valamint egy evezős- és szlalompálya megépítése is.

Az előző év végén döntöttek a Budapesti Nemzeti Kajak-kenu Sportakadémia létrehozásáról.

A nagyszabású projekt előkészítési fázisának kivitelezését – 115 millió forintos forrásból – február 15-ig kell megvalósítani, a Nemzeti Sport értesülései szerint a befejezéséhez közeledik a hatástanulmányok elkészítéséből álló első ütem.

A sportakadémiát – amely 2020 őszén nyithatja meg kapuit – a főváros III. kerületében, a Hajógyári-sziget déli részén hozzák létre, ahol egy állami tulajdonú, jelenleg használaton kívüli ingatlanon kaphat helyet a tanmedencével, uszodával és kondicionálóteremmel is felszerelt sportkomplexum. A szakemberek véleménye szerint a létesítmény vízi bázisául szolgáló, védett vízfelületű öbölben kialakítható egy ezerméteres, legalább kétsávos pálya, amely versenyek rendezésére ugyan nem, de edzőtáborozások lebonyolítására is alkalmas.

Megosztás

Related posts