Veronai buszbaleset: a sofőr példátlanul nagy büntetést kapott Olaszországban – videó

Megosztás

Ellentmondásos az ügy, mivel Magyarországon megszüntették az eljárást az egyre inkább vétkesnek kihozott sofőr ellen, aki egészségügyi alkalmatlanságával nagyban hozzájárult a tömeges tragédiához. Olaszországban azonban tizenkét évre ítélték.

Az olasz bíróság indoklása szerint a buszvezető alvászavara okozta a tragédiát.

Három és fél évvel a tragédia után született ítélet a 17 halálos áldozatot követelő veronai buszbaleset ügyében Olaszországban, a sofőrt első fokon 12 évre ítélték.

Az indoklás szerint a buszvezető azért veszítette el az uralmát a jármű felett, mert alvászavara volt, ami egy súlyosabb betegségéből következett, ismertette az ítéletet az RTL Klub Híradójával a családokat képviselő egyik ügyvéd. A bíróság szerint ez alaposabb vizsgálattal kiszűrhető lett volna, ezért álláspontjuk szerint mélyrehatóbb nyomozást kellene folytatni azzal az orvossal szemben, aki engedélyt adott a vádlottnak, hogy vezessen. 

A busz vezetője Olaszország történetének legsúlyosabb, közúti baleset okozásáért kiszabható büntetését kapta.

Sokkoló felvételek a buszbalesetről

A magyar hatóságok ebben az ügyben nemrég megszüntették a nyomozást, a csatorna szerette volna megtudni, hogy miért, de kérdéseire nem kapott választ. A hozzátartozók most újabb eljárást kezdeményeznek.

Hvg.hu

Megosztás

Related posts