Lövöldözés és késelés: egy halott, tizenkét sérült, tizenhárom gyanúsított – videó

Megosztás

Egy Fejér megyei és egy Pest megyei család szólalkozhatott össze a benzinkúton.

A rendőrség elfogta annak a két bandának a tagjait, akik csütörtök este verekedtek össze Érden egy benzinkútnál. A vita közben szúró- és vágóeszközök, kövek és lőfegyver is előkerült, egy 50 éves férfi pedig meghalt.

A rendőrség péntek reggel azt közölte, hogy elfogták azt a 36 éves férfit is, akit a gyilkossággal gyanúsítanak. A hatóság honlapján arról számolt be, hogy több, nagy valószínűséggel gáz- és riasztófegyverből leadott lövés is eldördült, de ezek személyi sérülést nem okoztak. A rendőrség szerint a két társaság botokkal, kövekkel, vascsövekkel, ásókkal, késekkel felfegyverkezett tagjai válogatás nélkül támadtak az útjukba kerülő, másik társaság tagjaira, majd néhány perccel később mindenki menekülőre fogta.

A rendőrség pénteken sajtótájékoztató tartott, amelyen elmondták, hogy vélhetően két család nézeteltérése fajult vitáig, majd erőszakig. A – rendőrség megfogalmazása szerint – vendettában résztvevők fele egy Pest megyei, másik fele pedig egy Fejér megyei településről származik. Az előállított 12 fővel szemben indítottak eljárást csoportosan, felfegyverkezve elkövetetett garázdaság, egy fővel szemben pedig emberölés miatt. A rendőrség a sajtótájékoztatón nem mondta el, hogy az 50 éves férfi pontosan mi miatt vesztette életét. A rendőrség közlése szerint két ember életveszélyes, három fő súlyos, míg hét fő könnyű sérülést szenvedett.

Megosztás

Related posts