Erőemelő-világbajnokságot rendez ősszel Miskolc

A világ legerősebb emberei érkeznek majd megyeszékhelyünkre – legalábbis azok, akik a járvány miatt bejöhetnek.

A sportág kimagasló alakja, a többszörös világbajnok és világcsúcstartó Mészáros László és csapata szervezi az év egyik legfontosabb miskolci sporteseményét. A világjárvány miatt idén jóformán még nem rendeztek versenyt, így a sportolók érthetően már nagyon ki vannak éhezve a megmérettetésre. – Teljes erőbedobással szervezzük az októberi eseményt, annak ellenére is, hogy tudjuk, még változhatnak a körülmények. Egyedül az jelent problémát, hogy a komoly erőkkel felvonuló USA, Oroszország, valamint Ukrajna piros, illetve sárga zónás. Reméljük, a szeptemberi jelentkezési határidőig változik a besorolás.

Addig megrendezik az országos bajnokságokat (ezek tavasszal elmaradtak), csak ezt követően tudják leadni a nevezéseket a nemzetközi szövetségnek az országok. – Nem szeretnénk csonka vb-t rendezni, ahol kevesebb induló van, illetve ahová nem tudnak eljönni az „erősebb” nemzetek képviselői. Arról, hogy megtarthatjuk-e a versenyt, a világszövetség elnöke dönt majd. Csupán „B”-terv, hogy áttesszük a megmérettetést jövőre; mi nem ezzel számolunk.

A Miskolc városa által kiemelten támogatott vb-t október 11-17. között rendezik meg a Diósgyőri stadion VIP-termében.

Mészáros László Facebook-oldalán rendszeresen friss információkkal jelentkezik a versenyről, de a vb oldalán is tájékozódhatunk az aktualitásokról.

Minap.hu; Fotó: Mészáros László Facebook

Related posts