Húsz kilométernyi bicikliút épülhet Kazincbarcika környékén

Megosztás

A Kazincbarcikán épült több mint tíz kilométeres kerékpárút-rendszer kiépítésével jelenleg a település szinte összes intézménye, sok munkahelye és kereskedelmi létesítménye biztonságosan megközelíthető kétkeréken is. Kazincbarcikán most egy másik nagy beruházás valósulhat meg, írja a Kolorline.hu.

Az önkormányzat idén áprilisban pályázatot nyújtott be az Országos Bringapark Programra, mellyel már a természetközeli kerékpározást kedvelők igényeit is kielégítenék. A pályázat részeként egy single trail – egynyomvonalú – pálya kialakítását tervezik a környékbeli dombokon és a csatlakozó utakon. A tervek szerint a várost határoló dombvonulaton, a Csónakázó-tó–Jószerencsét út–Nyárfa utca–Kis Bondor-dülő–Alacska felőli határ által körbefogott mintegy 1,4 négyzetkilométeres s területen hat darab, összesen 20 km-es, különböző hosszúságú és nehézségű pályát építenek ki.

A pálya vonalvezetése a természetes domborzati viszonyokhoz igazodik, a pályák rendezése során csak természetes anyagok (pl. kőzúzalék, fa) alkalmazhatók, ezért a balesetek elkerülés érdekében több szakaszon fakorlát és az úgynevezett Homokbánya route pályán a tervek szerint fahíd is biztosítja a biztonságos közlekedést.

Megosztás

Related posts