Lecsaptak a rendőrök az unokázós csalókra – videó

Megosztás

Csak ritkán hoz nyilvánosságra rajtaütést bemutató hangos videót a rendőrség, de most kivételt tettek. Az eset Baranyában történt – írta a HVG.hu.

A felvételen, ahol egy unokázós csalás elkövetésével gyanúsítható párost fogtak el, hallható, ahogy az egyik rendőr arra szólít fel egy vezetés közben megállított férfit, hogy „tegye a szélvédőre a kezét, állítsa le a gépjárművet, a kulcsot vegye ki, és dobja a földre”. Hogy azután mi hangzik el, az már nem derül ki.

A rendőrség közleménye szerint az akciót a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság „Mecsek” Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei hajtották végre szerda délután Lovászhetényben. Egy 25 éves véméndi férfit és egy 21 éves szebényi nőt fogtak el.

A páros a gyanú szerint azzal hívott fel hétfő délután egy pécsváradi nőt, hogy a fia balesetet szenvedett. A hívó azt mondta, hogy nem sérült meg senki, de a fia a másik autóban kárt okozott, amit meg kell térítenie. Hárommillió forintot kért, és szóval tartotta a sértettet, akinek lakásához idővel megérkezett egy férfi, aki azt állította, hogy őt küldték a pénzért. A sértett átadta az összeget, férfi pedig távozott. A telefonáló továbbra is szóval tartotta a nőt, hogy a társa minél messzebbre juthasson.

A rendőrök azonosították és 48 órán belül elfogták a csalókat, majd előállították őket a rendőrkapitányságra. A kihallgatás során beismerték tettüket.

A hatóság kezdeményezte a letartóztatásukat, a vagyonbiztosítás keretében pedig egy autót, 800 ezer forint készpénzt és egy tévét foglalt le.

A férfi és a nő ellen csalás elkövetése miatt nyomoz a Komlói Rendőrkapitányság.

Megosztás

Related posts