Orbán Tiborc István birtokáról üzente meg, hogy „Több Balaton, kevesebb Brüsszel”

Megosztás

Miután Orbán Viktor a lengyel erőkkel összefogva Brüsszelnél megállította a libernyák brigádok nemzetközi támadását, és öt tárgyalási nap alatt 3 milliárd eurót szerzett Magyarországnak, a Balatonon piheni ki fáradalmait. A szalmakalapot viselő miniszterelnök szombaton a Balatonról küldött képet rajongóinak „Több Balaton, kevesebb Brüsszel” szlogennel. 

Magyar Narancs kicsit utánanézett, hol is készülhetett a kép. Az Átlátszó már tavaly feltárta, hogy Tiborcz István, a kormányfő veje 2019 március elején Felsőörsön vett magának egy egyhektáros telket, amelyen több épület, borospince és úszómedence is található. A  terület kívülről a kerítésen át alig látható, de az Átlátszó drónnal készített felvételeket a Tiborcz-birtokról.

Több Balaton, kevesebb Brüsszel // More Balaton, less Brussels

Posted by Orbán Viktor on Saturday, July 25, 2020

A Magyar Narancs jobban megvizsgálta a képet, ami  mobillal készült, zoom módban, hogy semmi árulkodó ne látszódjék. A Magyar Narancs az  Orbán háta mögött látható épület, a drónfelvétel és a térképek alapján azonosította, hogy a kép valahonnan az úszómedence mellől készülhetett.

Tudjuk, több Balaton, kevesebb Brüsszel kell (most már), de azért az még fontos kérdés, hogy vajon Tiborcz István és Orbán Viktor családja mennyire köszönheti ezt a szép birtokot és úszómedencét a Brüsszel által is finanszírozott magyar közvilágítási tendereknek, amelyeken egy ideig verhetetlen volt a kormányfő vejéhez és Simicska Lajoshoz tartozó Elios nevű cég.

Amikor aztán az unió csalás elleni hivatala vizsgálódni kezdett az ügyben, a kormány úgy döntött: nem hívja le a támogatásokat, hanem inkább a magyar költségvetésből fizetik ki az egészet. Orbán szerint egyébként nincs is olyan, hogy uniós támogatás, hiszen az a mi pénzünk.

Megosztás

Related posts