Kiderült az épülő miskolctapolcai élményfürdő neve

Megosztás

Ellipsum Élmény- és Strandfürdő Miskolctapolca – ezt a nevet kapta a tapolcai strand fejlesztésének második ütemében megépülő új, miskolci élményfürdő.

Öt, ellipszis alakú épületben kapnak helyet a különböző funkciók és a 10 új, egész évben üzemelő medence, amelyek kialakításánál a család minden tagjára gondoltak.

Az egyik épületben lesz egy sakk-, pezsgő-, élmény- és wellnessmedence, egy másikat a kisgyermekesek igényei szerint alakítanak ki két gyermekmedencével, spray parkkal és száraz játszóházzal, a harmadik ellipszist a tinédzserek vehetik majd birtokba három csúszdával, ezenkívül egy kültéri medencét is létesítenek. A csúszdaparkhoz egy Magyarországon egyedülálló attrakció is kapcsolódni fog, mégpedig VR (virtuális valóság) szemüveg.A vendég kiválaszthatja, milyen környezetben szeretne lecsúszni, a négy tervezett tematika egyikeként például Miskolc turisztikai attrakciói is megjelenhetnek a virtuális térben.

A negyedik épületben 500 férőhelyes étterem és látványkonyha kap helyet, az ötödikben helyezik el a jegypénztárakat, irodákat és műszaki helyiségeket.

Az ellipsziseket zárt folyosókkal kötik össze, így teremtve meg a vendégek számára a kényelmes átjárást télen-nyáron. Az épületeket kívülről most még a fekete szigetelés borítja, de az egyiken már láthattuk felhelyezve a végleges, modern, szürke burkolatot.

Az elnevezés a fürdőépületek elliptikus, ovális formájára utal. A névválasztás során Miskolc város vezetése fürdőüzemeltető és marketingszakemberek, illetve turisztikai szakmai szervezetek mellett a miskolciak véleményét is kikérte, négy lehetséges elnevezést bocsátva szavazásra. Az Ellipsum végül a két legjobbnak ítélt elnevezés összevonásával született meg.

A fürdő új nevét Veres Pál polgármester jelentette be az építkezés helyszínén tartott bokrétaünnepen.

Megosztás

Related posts