Visszaélt a jóhiszeműséggel egy szerencsi férfi és betegségre hivatkozva csalt ki nem kevés pénzt

Megosztás

A fiatal borsodi gyanúsított saját édesanyját is belerángatta az ügybe, egészen magas pénzösszegek érkeztek a bankszámlára. Olyan is előfordult, hogy átvett egy autót javításra és rosszabb állapotban adta vissza.

Rossz anyagi helyzetével magyarázta tettét.

Csalás bűntett, és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a rendőrség egy 32 éves férfival és édesanyjával szemben, mert a férfi 2018 májusától 2020 márciusáig Szerencs vonzáskörzetében összesen nyolc embertől csalt ki különféle pénzösszegeket.

Volt olyan eset, hogy kitalált daganatos megbetegedésének angliai gyógyítására kért kölcsön, több esetben gépjárműjavításra, valamint az ehhez szükséges alkatrészek megvásárlására kért pénzt.

Előfordult olyan is, hogy egy közösségi oldalon autóalkatrészt hirdetett meg, melynek árát átutalták, de ő nem postázta az alkatrészt. A férfi a kicsalt pénzösszegekhez minden esetben édesanyja bankszámláját használta. A különféle ürügyekkel kölcsönkért összegek a több millió forintos tételtől a pár százezerig terjedtek. Volt olyan személy is, aki a javításra átadott autóját javítás nélkül, és rosszabb állapotban kapta vissza, mint ahogyan azt átadta a férfinek.

A 32 éves csaló a nyomozók július 23-án gyanúsítottként kihallgatták, aki bűncselekmények elkövetését elismerte, tettét rossz anyagi helyzetével magyarázta. Elmondta, a kölcsönkért összegeket nem állt szándékában visszafizetni, bízott benne, hogy hitelezői nem követelik majd azokat vissza.A középkorú asszony gyanúsítotti kihallgatása közölte, furcsállta ugyan, hogy a folyószámlájára ismeretlen személyektől több millió forint érkezik, de a pénzt minden esetben ő vagy fia felvette, amit megélhetésükre fordítottak és csak bízott benne, hogy fia tisztességes úton megdolgozott az átutalt összegekért.

Borsodihir.hu

Megosztás

Related posts