Példátlanul borzalmas viselkedés a villamosvezetőtől – a miskolci közlekedésben ilyen megtörténhet?

Megosztás

Hosszú évtizedek óta rendszeresen olvashatunk arról, hogy a tömegközlekedésben az utasok kultúrája néha a legminimálisabb szintet sem éri el. Sajnos azonban egyre több olyanról is tudomást szerzünk az utóbbi években, amikor a járművezető művel olyat, ami mindenkit megbotránkoztat. Lehetséges az ilyen? Lehetséges, a helyszín Miskolc.

A történet most szombati, egy miskolci csoportban (Miskolc és Én) tette közzé az események egyik szemtanúja. Olvasni is szörnyű, lehet elképzelésünk, átélni milyen lehetett. Ami pedig talán az egész történet legrosszabb pontja, hogy egy ellenőr is tanúja volt ennek, ám ő gyorsan lepattintotta magáról az ügyet és továbbsétált.

B. Zsuzsanna Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

Úgy gondolom, közös ügy. Remélem, a poszt nem ütközik semmiféle csoport-szabályba. 🌿 …a tömegközlekedés. Péntek (ma) reggel fél hét… Diósgyőr felől a Tiszai felé közlekedő 1-es villamos… és legalább 15 ember közvetlen közelről látta ami történt… Újgyőri főtéren felszáll az ellenőr…és egy hölgy nagy teli szatyrokkal.

A hölgy kiszámolt aprót ad a villamosvezetőnek…mondja… egy jegyet kér. Vezető fennhangon közli hogy …” 400 ft., de nincs nekem erre időm!”… majd markostól kidobja az aprót az utastérbe, behúzza a kisablakot és nem ad jegyet. …az utasok szedtük össze a hölgy pénzét a földről mert ő a sok csomaggal nem tudta. …megvolt a 400 ft. Ellenőr közölte hogy neki nem feladata a járművezetők ellenőrzése és boldogan ment tovább ellenőrizni a jegyeket-bérleteket…

Tényleg itt tartunk???… ez… itt… Miskolc, 2020-ban?… valaha a járművezetőknek rendszeresen pszichológiai vizsgálaton kellett részt venniük. Úgy tűnik… ez már nincs így. …szomorú. …nagyon szomorú.

Facebook

Megosztás

Related posts