Meggyógyult 11 mezőkövesdi beteg, de két új fertőzöttet találtak Borsodban

Megosztás

A mezőkövesdi 42 koronavírusos beteg közül 11-en meggyógyultak, míg a kontaktjaik közül 237-en elhagyhatták a karantént. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében azonban két újabb fertőzöttet találtak, július óta a számuk megduplázódott.

Nem találtak újabb koronavírussal fertőzöttet Mezőkövesd környékén és 11 beteg meggyógyult – írta a Nemzeti Népegészségügyi Központ a boon.hu-nak. Az elmúlt hetekben összessen 42 embernél mutatták ki a vírust a városban és a kontaktkutatás során 320 személyt találtak, akik kapcsolatba léphettek a fertőzöttekkel, nekik házi karantént rendeltek el. Közülük eddig 237-en mentesültek eddig a házi karantén alól, mert két negatív tesztet produkáltak.

Kedden a koronavirus.gov.hu adatai szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében újabb két fővel nőtt az igazolt fertőzöttek száma. A megyében a július eleji 62-ről 121-ra nőtt a koronavírusosok száma, az ország egyetlen más részén sem volt ekkora növekedés.

Müller Cecília országos tiszti főorvos még július elején mondta el, hogy Mezőkövesden terjed a vírus, az addig diagnosztizált 21 fertőzött egy oktatási intézményben tartott értekezleten fertőződött meg.

Megosztás

Related posts