Elismerték Borkai munkáját – nem, nem azt, amit a jachton végzett

Megosztás

Egy harmincéves hagyományt folytatva búcsúztatták el hivatalosan a botrányába belebukó győri polgármestert, bár a kitételek közül egyiknek sem felelt meg. Az ügyben egyébként folyik a nyomozás, de még igencsak messze járnak Borkai Zsolttól… ahogyan arra számítani lehetett.

Győr fideszes ex-polgármesteréről tavaly került elő az a videó, ahol egy luxusjachton múlatja az időt meztelen hölgyekkel. A félreérthetetlen helyzet után simán újraválasztották a városban, de később lemondott.

„1990 óta hagyomány, hogy a nyugdíjba vonuló, nem induló vagy nem újraválasztott polgármesterektől jelképes ajándékkal búcsúznak tagjaink” – mondta Papp Erika, a Megyei Jogú Városok Szövetségének főtitkára a ceremónián.

A Népszava szerint Borkaira azonban egyik kitétel sem igaz, mivel ő a botrányába bukott bele. Papp Erika elmondta, hogy a leköszönt győri polgármesterrel együtt minden érintettet meghívtak a kétnapos székesfehérvári konferenciára.

A rendezvényen jelen volt Szita Károly, a szövetség elnöke, kaposvári polgármester, Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Cser-Palkovics András, a vendéglátó székesfehérvári polgármester és Kósa Lajos képviselő, mint tiszteletbeli elnök.

Borkaitól a lap szerette volna megkérdezni, hogy a volt városatya a szex- és korrupciós botrányai után nem érzi-e visszásnak, hogy részt vesz egy ilyen közéleti eseményen, illetve szintén kíváncsiak lettünk volna arra, hogy kihallgatták-e már tanúként? Borkai erősen korrupciógyanús működése és szexvideója miatt ugyanis több büntetőeljárás is zajlik.

A volt politikus azonban nem válaszolt a feltett kérdésre.

Fotó: MTI

Az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán közölték: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda zsarolás és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást, míg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés és más bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozásokat.

A Borkai Zsolt lemondásához vezető botrány tavaly októberben robbant ki, amikor az „ördög ügyvédje” nevű blogon videorészletet tettek közzé, melyen Borkai és a győri gazdasági élet hozzá kötődő személyei egy csoportszexen vesznek részt prostituáltakkal egy adriai tengeri jachton.

Később sorra derültek ki a Borkai-éra összefonódásai, melyben családtagjai is érintettek voltak. Hadházy Ákos vette észre, hogy Borkai nejének a nevére egy óriási, több hektáros vidéki luxusbirtok van íratva Sokorópátkán.

Nepszava.hu, Ugytudjuk.hu

Megosztás

Related posts