Szlávik szerint is szigorítani kellene a maszkhasználaton

Megosztás

Merkely Béla után a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője is így látja a helyzetet.

Hazánkban a járványügyi helyzet miatt nem kell szigorú korlátozásokat bevezetni, de a szakértők által javasolt intézkedéseket komolyan kell venni – ezt mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az ATV Heti napló című műsorában.

A főorvos szerint az országban kialakult gócpontokat tudják kezelni. A műsorban a szakértő kifejtette, hogy láthatóan sokan félnek a vírus külföldről történő behurcolásától, amire szerinte a karantén elegendő megoldás, ezzel megakadályozható a vírus terjedése.

Szlávik János szerint a magyar intézkedések szigorúbbak, mint amiket más országokban bevezettek, és emiatt úgy gondolja, a második hullám megelőzhető. A szennyvízadatok alapján, amely pár héttel előre meg tudja jósolni a járvány várható terjedését, a következő két hétben nem várható nagyobb hullám.

A kórházban ápolt koronavírusos betegek száma folyamatosan csökken, az elmúlt napokban pár tucat pácienst kellett ápolni.

A MASZKOK HASZNÁLATÁNAK SZIGORÍTÁSÁT, amelyről nemrég Merkely Béla is beszélt, SZLÁVIK JÁNOS IS TELJESEN INDOKOLTNAK TARTJA.

Index.hu

Megosztás

Related posts