Csütörtökön derül ki, hogy ki nyert felvételt egytemre

Megosztás

Csütörtök este 8-kor hirdetik ki a felvételi ponthatárokat, amiből a jelentkezők megtudhatják, felvették-e őket egyetemre. A pontszámokat először a Felvi.hu-ra írják majd ki, de a felvételizők sms-ben is értesítést kapnak, írja az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményében. 

A szokásos ponthatárváró buli viszont a koronavírus miatt elmarad, az indokolás szerint azért, mert “résztvevőinek száma az elmúlt időszakban jócskán felülmúlta az 500 főt, ezért az érvényben lévő jogszabályi előírások alapján idén nem rendezhető meg az esemény”.

2020-ban sem kerülhet be állami ösztöndíjas vagy önköltséges képzésre az, aki nem éri el a jogszabályban meghatározott minimum ponthatárt. Tavaly óta nem változtak a számítási szabályok. Alapképzéshez az emelt szintű érettségi-, a nyelvvizsga-, illetve az OKJ szerinti szakképesítés-többletpontokkal együtt, de más jogcímen adható többletpontok nélkül kell számítani a pontokat, felsőoktatási szakképzésen pedig az emelt szintű érettségi-többletpontokkal együtt, de más jogcímen adható többletpontok nélkül.

írta az Eduline.

Megosztás

Related posts