Az ügyészség kevésnek tartja a hét év börtönt Vizoviczkinak

Megosztás

Súlyosbításért fellebbezett az ügyészség a Vizoviczki-ügyben. Az bíróság az ítéletben az ügy 22 vádlottja közül azt a nyolcat találta bűnösnek, akik előzőleg beismerték bűnösségüket és lemondtak a tárgyalás jogáról. Az ügyészség három vádlott – köztük az első rendű vádlott Vizoviczki László – esetében jelentett be fellebbezést.

Vizoviczkit szerintük hosszabb időre kellene börtönbe ültetni, és eltiltani a közügyektől. Egy vádlottnál, aki nem kapott pénzbüntetést, ennek kiszabását, míg a harmadik vádlottnál súlyosabb pénzbüntetés kiszabását kérik.

A sokáig a budapesti éjszakai élet királyaként emlegetett Vizoviczki Lászlót a múlt héten hét év börtönre, hét év közügyektől eltiltásra és 108 millió forint pénzbüntetésre ítélték magas rangú rendőrök és hivatalnokok megvesztegetése bűntette és titkos adatokkal visszaélés miatt, az ellene 2014-ben indult perben. 2018-ban már adócsalásért is elítélték, ugyancsak hét évre.

Az ügynek 14 további vádlottja van, akik nem ismerték be bűnösségüket, az esetükben tovább folytatódik a zárt (titkos) eljárás. Ők – zömében magas rangú rendőrök – az ügyészség szerint akár jóval súlyosabb büntetést is kaphatnak, mint amit Vizoviczki kapott első fokon.

hvg.hu

Megosztás

Related posts