A Netflix gyárthatja az elkaszált Hunyadi filmet a filmügyi kormánybiztos szerint

Megosztás

Visszatért a  Dűne forgatócsoportja, és „a rajtvonalon áll mindenki” – mondta Káel Csaba a bérfogatások újra indulásáról az Indexnek adott interjújában. „ Szerencse, hogy a kaliforniai filmbiztos Colleen Bell lett, aki 2015-től két évig nagykövetként szolgált nálunk, és én nagyon jóban vagyok vele.” – tette hozzá a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Elődjéről Andy Vajnáról megjegyezte, hogy  „ő filmproducernek vallotta magát, őt a mozi érdekelte, nem is foglalkozott a tévével vagy a streaminggel”, Káel szerint viszont a sorozat olyan forradalmi dolog ma, mint a nagyregény volt a 19. században. A kormánybiztos beszélt arról is , hogy bár a Hunyadi film „elesett”, de sorozatként megvalósulhat: „a Netflixszel több ilyen projekt van átbeszélés előtt, nagyon magas szinten, a stratégiai igazgatóval vagyunk összekötve.

”Ősszel elindul a Filmalap archívumára támaszkodó streamingoldal, ami később új produkciókkal is bővül, lesznek olyan magyar filmek, amik kifejezetten erre az oldalra készülnek. „Vegyük tudomásul, hogy a Z generáció nem jár moziba, ők a kütyüt nézik.

– mondta a kormánybiztos, aki szerint a járvány idején  elindult a fóti filmgyártó bázis bővítése, négy új stúdió készül az eddig kettő mellé, aminek egyik oka, hogy 

„ a magyarok gyakran kiszorultak a műtermekből.”

A Színház- és Filmművészeti egyetem bedarálásáról nagyon diplomatikusan fogalmazott:

„Azt gondolom, hogy változásra szükség van. Jól kell lemenedzselni, meg kell találni a közös célokat.”

via: hvg.hu

Megosztás

Related posts