Nem lehetünk büszkék – Magyarországon minden második elhunyt a kórházban kapta el a koronavírust

Megosztás

A további számok sem mutatnak szebb képet, az összes fertőzött egynegyede a kórházban fertőződött meg a Covid-19-cel. Valamit nem csinál jól a híres magyar egészségügy. És ezek a hivatalos számok.

A járvány kezdete óta az egészségügyi intézményekben nozokomiális járványhoz köthetően 1062 személynél igazoltak Covid-19 fertőzést, közülük 260-an hunytak el, tájékoztatta Karácsony Gergely főpolgármestert Müller Cecília a július 14-én a Nemzeti Népegészségügyi Központban kezelt adatok alapján. 

Az Index a Főpolgármesteri Hivataltól kapott dokumentum alapján azt írja, hogy július 14-ig 4258 volt a regisztrált fertőzöttek száma, azaz tulajdonképpen

minden negyedik diagnosztizált beteg kórházi fertőzésként kapta el a kórt.

A koronavírusos halálesetek száma 595 fő volt, közülük tehát minden második fertőződött meg egészségügyi intézményben, írja a portál.

Müller Cecília arról is írt, hogy Budapesten 713-an fertőződtek meg koronavírussal a kórházakban, közülük 184-en hunytak el.

Müller Cecília főpolgármesternek adott válaszából egyébként az is kiderül, hogy 2020. július 12-ig összesen 33 idősotthonban, 13 budapesti, és 20 vidéki intézményben azonosítottak koronavírusos betegeket. Az országos összesítés értelmében 921 lakó és 137 dolgozó lett beteg, több mint felük már meggyógyult, 140-en azonban meghaltak.

Hvg.hu

Megosztás

Related posts