Már nem is annyira vicces – óriási erőkkel keresik a rendőröket lefegyverző “fekete erdei Rambót”

Megosztás

Az eset még vasárnap történt, de a zsaruk már tisztában vannak vele, hogy elhúzódó, nehéz dolguk lesz, ha meg akarják találni a terepviszonyokat tökéletesen ismerő, elszánt férfit, aki ráadásul akár a határon is átszökhetett. Óriási a megrökönyödés, hogy ilyen megtörténhetett, a modern Rambo pedig most már pisztolyokkal van felfegyverkezve.

Még mindig nem találják a német rendőrök azt a férfit, aki vasárnap elvette négy járőr fegyverét a Fekete-erdőben található Oppenau közelében. A rendőrök igazoltatni akarták, de a kezdetben együttműködő férfi hirtelen fegyvert rántott és lefegyverezte őket, majd eltűnt a szolgálati pisztolyokkal a közeli erdőben. Azóta több száz rendőr keresi a német sajtó által fekete-erdei Rambónak elnevezett férfit – hangzott el az M1 Híradójában.

Több száz rendőr kutatja az erdőt vasárnap óta a németországi Oppenau közelében. A rendőrök munkáját helikopterek is segítik, de így sem sikerült a nyomára bukkanni annak a 31 éves férfinak, aki vasárnap lefegyverzett négy rendőrt.

Őt keresi hatalmas erőkkel a rendőrség

A hatósági nyilvántartás szerint Yves Etienne Rausch német állampolgár, bejelentett lakóhelye nincs, a rendőrök szerint az utóbbi időben a Fekete-erdőben élt. A brit Daily Mail egy korábbi fotót közölt a férfiról, amelyen katonai ruházatban és éjjellátó készülékben látható. Nem volt ismeretlen a környékbeliek számára.

Rausch vasárnap íjjal felfegyverkezve jelent meg Oppenau határában. Az ott élők megijedtek és kihívták a rendőröket. A férfi kezdetben együttműködött az őt igazoltató rendőrökkel, majd hirtelen fegyvert rántott, és arra kényszerítette az egyenruhásokat, hogy tegyék a földre szolgálati fegyvereiket. Ezután összegyűjtötte a négy pisztolyt, és eltűnt az erdőben.

Az eset után több mint négyszáz rendőr fésülte át az erdőt, sikertelenül. Azóta naponta kétszáz rendőr váltja egymást és kutatja az erdőt, de még mindig nem bukkantak a sajtóban fekete-erdei Rambóként emlegetett férfi nyomára. Mivel a terület Franciaországgal határos, nemzetközi elfogató parancsot is kiadtak a férfi ellen.

Hirado.hu

Megosztás

Related posts