Beszorult egy lakóbusz a lillafüredi alagútba, többen megsérültek

Megosztás

Valamit nagyon elnézett a sofőr, nem kizárólag a felső sebességhatárra, hanem a súly- és magasságkorlátozásra is mindig oda kell figyelnie, aki nem személyautó volánja mögé ül. Itt most nem sikerült.

Délután négy óra előtt pár perccel egy magyar rendszámú lakóbusz haladt Hollóstető felé, amikor az egyik alagúthoz ért – mondta Varga Rudolf, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az alagút korlátozása 3 méter 40 centiméter volt, ahol a jármű nem fért át. Amint belehajtott, két ember megsérült. A helyszíni szemle azonnal megkezdődött, a körülményeket a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja. A balesetben megsérült járművet ki lehet kerülni, de a rendőrség fokozott óvatosságot kér a helyszínen – mondta el a sajtóreferens.

A problémamentes közlekedés érdekében van egy elkerülő, surranó sávja is az útnak, amelyen a magasabb járművek – például a menetrend szerinti busz is közlekedik. Időről időre azonban mindig akad egy olyan autós, amelyik „benézi” a magasságkorlátozás, és beszorul az alagútba, mint történt az csütörtökön délután, 16 óra előtt nem sokkal.

Egy magyar rendszámú lakóautó bizonyult túlságosan magasnak az alagút méreteihez képest, és megszorult az alagútban. Az elsődleges információk szerint két könnyű sérültje van az esetnek. A baleset körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja, a helyszíni szemle jelenleg is folyamatban van.

Az eset kapcsán a rendőrség felhívja az autósok figyelmét arra, hogy ne csak a sebesség, de a súly- és magasság korlátozásokra is legyenek figyelemmel, és, ha bizonytalanok benne, hogy járművük átfér-e egy szűk helyen, akkor kiemelt óvatossággal közelítsék meg.

Minap.hu, Boon.hu

Megosztás

Related posts