Részlegesen megnyitott, de még csak sportolók mehetnek a miskolci uszodába

Megosztás

Belátható időn belül nem is tervezik a létesítmény teljes körű megnyitását.

A környező országokban tapasztalt kedvezőtlen koronavírus-járvány helyzet miatt, az Operatív Törzs megelőző intézkedéseivel összhangban, a miskolci Kemény Dénes Városi Sportuszoda működtetése is a fokozott biztonságon, a járvány terjedésének megakadályozásán alapul.

A jelenlegi részleges nyitvatartás mellett a létesítményt üzemeltető Miskolci Sportcentrum Kft-vel szerződéses viszonyban álló egyesületek sportolói kizárólag szervezett keretek között, szigorú megelőző intézkedések betartásával végezhetik edzéseiket.

A vízkezelési technológia előírások szerinti működtetése garanciát jelent a fertőzésveszély kiküszöbölésére, azonban a szűk, zárt belső helyiségekben (öltözők, zuhanyzók, folyosók) – a folyamatos fertőtlenítés ellenére – is nagy kockázatot jelentene a kontrollálatlan vendégforgalom. Éppen ezért a lakossági úszóvendégek, illetve az uszodai dolgozók egészségének megóvása érdekében belátható időn belül nem tervezik a létesítmény teljes körű megnyitását.

Amennyiben a vírushelyzet kedvező irányban változik, az illetékesek  újra áttekintik a KDSU teljes megnyitásának lehetőségét, melyről időben – a saját fórumok mellett – a médián keresztül is tájékoztatják majd a lakossági vendégeket, akiknek megértését kérik.

Borsodihir.hu

Megosztás

Related posts