Rabosították a momentumos képviselőt, aki leleplezte a Spanyolországban luxusvillát vásárló vagyonkezelőt

Megosztás

Becsületsértés és különleges adatokkal való visszaélés a vád.

Rabosították Paróczai Anikót, a Momentum Mozgalom kispesti önkormányzati képviselőjét – írja közleményében a párt.

A Momentum képviselője még február elején jelentette be, hogy megtalálta a kispesti vagyonkezelő vezetőjének, Kránitz Krisztiánnak spanyolországi medencés villáját, amely a kikért földhivatali dokumentumok szerint Don Ferenc Krisztián Kránitz nevén szerepel.

Paróczait most feljelentették becsületsértés és különleges adatokkal való visszaélés miatt. A Momentum azt írta, hogy azt nem tudják pontosan, ki tette a feljelentéseket, de becsületsértés miatt kizárólag Kránitz kezdeményezhette az eljárás indítását. A feljelentések miatt Paróczainak be kellett mennie a 18. kerületi kapitányságra, ahol rabosították.

A spanyol nyaralóról és Kránitz Krisztiánról már azokon a titokban készült hangfelvételeken is volt szó, amelyek még az önkormányzati választás előtt kerültek nyilvánosságra. A probléma az volt, hogy a politikus utolsó nyilvános vagyonnyilatkozatában nem szerepel az ingatlan.

Kránitz az Indexnek elismerte, hogy az övé az ingatlan, és azt mondta: azért nem szerepel a 2019 januárjában leadott vagyonnyilatkozatában, mert egy hónappal később kapott értesítést arról, hogy bejegyezték a tulajdonjogát.

hvg.hu

Megosztás

Related posts