Online tarthatják az egyetemek az előadásokat az őszi félévben?

Megosztás

A járványhelyzet miatt elképzelhető, hogy a 2020/2021-es tanév első félévében is jórészt digitálisan folytatódik a felsőoktatás.

Értesüléseink szerint elképzelhető, hogy a járványhelyzet miatt még az őszi félévben sem áll helyre teljesen a felsőoktatás itthon. A Borsod24 birtokába jutott értesülés szerint az egyik budapesti egyetemen úgy készülnek, hogy az előadásokat online kell majd megtartani a 2020/2021-es tanév első félévében.

A birtokunkba jutott forrás szerint személyes részvétellel lehet szervezni egyéni vagy csoportos konzultációt, tantermi vagy laboratóriumi gyakorlatot is. Viszont azt kérik, hogy a személyes jelenlétet igénylő órákat igyekezzenek a félév első felében letudni – vélhetően arra készülve, hogy november környékén érkezhet a koronavírus-járvány második hulláma.

Nem biztos, hogy a digitális felsőoktatás megmaradását az ország egész területére tervezik, a Borsod24 birtokába jutott dokumentum ugyanis a Főpolgármesteri Hivataltól érkezett levélre is hivatkozik, így nem kizárt, hogy csak a budapesti intézményekben fogják az online oktatást folytatni.

Megosztás

Related posts