Bruttó 220 ezer forintért toboroznak iskolaőröket

Megosztás

Az ország legnagyobb részében bruttó 220 ezer, Pest megyében 230 ezer forintos fizetéssel kecsegtetik a leendő iskolaőröket – drült ki a rendőrség által közzétett tájékoztatásból.

A képzés közel egy hónapos időtartamára már járó bérek mellé évi 200 ezer forint cafetériát ígérnek, valamint egyenruházati ellátást.

A hirdetésben közlik, a jelentkezés feltétele a magyar állampolgárság, az erkölcsi bizonyítvány megléte és hogy a jelentkezőnek állandó bejelentett belföldi lakóhellyel kell rendelkeznie. Ezeken felül meg kell felelnie az egészségi, pszichológiai, fizikai erőnléti alkalmassági vizsgálatokon. Előnyt jelent a – legalább – középfokú végzettség, a rendvédelmi vagy rendészeti végzettség/tapasztalat, a nevelői-oktatói végzettség/tapasztalat és a nevelési-oktatási intézmény közigazgatási területén lévő állandó lakcím, illetve tartózkodási hely.

Feladatuk lesz a pedagógusokkal és a tanulókkal szembeni erőszakos magatartások, valamint az azokhoz kapcsolódó egyéb jogsértő cselekmények megelőzése, szükség esetén kényszerítő eszköz alkalmazásával a nevelési-oktatási intézményekben előforduló jogsértő magatartások megakadályozása – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

A felvételre kerülők tervezetten augusztus 3-tól augusztus 19-ig képzésben, augusztus utolsó hetében a szakmai vizsgákon vesznek részt. Az iskolaőrök szeptember 1-jén kezdik meg feladataik ellátását a kijelölt oktatási intézményekben.

Megosztás

Related posts