Most a miskolci önkormányzatról terjeszt hazugságokat a kormánymédia

Megosztás

„A baloldal tehát családi kifizetőhelyként kezeli a borsodi megyeszékhely önkormányzatát” – írta az Origo. Miskolc Megyei Jogú Város vezetése reagált a rágalmakra.

A miskolci önkormányzatot vette célba a kormánymédia: „A baloldali vezetésű Miskolci Önkormányzat a Velünk a Város nevű helyi összefogás képviselőinek a közvetlen családtagjait alkalmazza a városházán, de adófizetői pénzből fenntartott álláshoz jutott Varga László MSZP-s országgyűlési képviselő felesége is, aki a Polgármesteri Hivatal Sajtó, Kommunikációs és Városmarketing Osztályának a vezetője lett. A baloldal tehát családi kifizetőhelyként kezeli a borsodi megyeszékhely önkormányzatát, miközben durva megszorításokat vezetnek be” – írta néhány napja az Origo.

Miskolc Megyei Jogú Város vezetése természetesen nem hagyta szó nélkül a rágalmakat, a következő közleményt adták ki:

“Az Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal minden vezető állású munkavállalóját (főosztályvezetőjét, osztályvezetőjét, csoportvezetőjét), valamint  az ügyintézői munkaköröket betöltőket is egyaránt pályázati úton választja ki. A kiválasztás során sosem szempont a pályázó jelöltek saját, vagy hozzátartozóinak pártállása, ahogyan vallási vagy egyéb meggyőződése sem.

Veres Pál MMJV polgármestere megválasztása előtt és után is deklarálta, hogy mindenkivel együtt szeretne dolgozni, aki Miskolcért akar tenni. Veres Pál polgármester meggyőződésének megfelelően éppen ezért nem ismétlődött meg az a politikai tisztogatás, amely 2010-ben a teljes Önkormányzatot és a Polgármesteri Hivatalt a működésképtelenségig legyengítette. Így természetes, hogy az Önkormányzat és a Hivatal soraiban dolgoznak olyan – az előző városvezetés által kinevezett  – vezetők, köztisztviselők és munkavállalók is, akik az előző városvezetéshez köthető politikusok családtagjai, hozzátartozói.

Az önkormányzat és a polgármesteri hivatal éppen ezért a leghatározottabban visszautasít minden ezzel ellentétes állítást, sejtetést, gyanúsítást, alaptalan rágalmazást, legyen szó bármelyik munkavállalójáról.”

Megosztás

Related posts