Miért vezetnek ennyien piásan Borsodban?

Megosztás

Az átlagosnál jóval szigorúbban ellenőrzi a rendőrség az ittas vezetést, az elmúlt egy hét során is igen sok ilyen sofőrt szűrtek ki Borsodban. Számos balesetnél is szerepet játszott az alkohol, de a rutinellenőrzések közben is kiderült, rengetegen ültek úgy volán mögé, hogy előtte alkoholt fogyasztottak.

Negyvenkilenc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból megyénk útjain a rendőrök a múlt héten, a száznégy közlekedési balesetből pedig nyolcat ittasan okoztak- közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája.

A közlemény emlékeztet, a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, vagy bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára.

– A megye útjain július 6-a és 12-e között száznégy közúti közlekedési baleset történt, ebből nyolc esetben az ittas sofőr volt az okozó. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor negyvenkilenc ittasan volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak – hangsúlyozzák.

További érdekes információ – folytatják -, hogy a forgalomból kiállított sofőrök közül 33(!) esetben az alkoholteszter bűncselekményi kategóriába tartozó értéket mutatott.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya újból felhívta a figyelmet: aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. “A rendőrök ezért ismételten felhívják a járművezetők figyelmét, hogy soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy ittasan gépjárművet vezessenek” – zárul a közlemény.

Minap.hu

Megosztás

Related posts