Másként lesz, mint tavasszal – helyi szinten dönthetnek az iskolabezárásokról járványügyi helyzetben

Megosztás

Márciusban azt láthattuk hazánkban, hogy amint a koronavírus-helyzet annyira leromlott, akkor Orbán Viktor és az Operatív Törzs azonnali hatállyal elrendelte az ország összes iskolájának bezárását, amit ezek után a gyerekek nem látogathattak júniusig. Most azt ígéri a minisztérium, nem központilag kezelik majd a kérdést.

Az ősszel akár egyedileg is dönthetnek majd arról, hogy melyik iskolákban lehet vagy nem lehet tanítás a járvány miatt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Népszava érdeklődésére közölte, hogy “amennyiben a járványhelyzet újabb intézkedések meghozatalát teszi szükségessé, intézményi, helyi vagy regionális szinten kezeljük majd azokat”.

Vagyis a tervek szerint az ősszel már nem fogják általánosan elrendelni a tantermen kívüli oktatást, csak ott, ahol ez járványügyi szempontból “feltétlen szükséges”.

A minisztérium ezt azzal indokolta, hogy így megoldott lehet a szülők tehermentesítése a gyermekfelügyelet biztosításával. A minisztérium mindazonáltal alapvetően úgy készül, hogy szeptemberben normál munkarendben kezdődik majd a tanév.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke elfogadhatónak tartja, ha az újabb vészhelyzet esetén nem áll át egyszerre minden iskola távoktatásra. Már csak azért is, mert tavasszal akadozott a rendszer, nagyon sok, különösen hátrányos helyzetű régióban élő gyermeket nem tudtak elérni az iskolák.

444.hu

Megosztás

Related posts