Itt a követendő példa? Napok óta tüntetnek a korrupt kormány ellen Bulgáriában

Megosztás

A bolgár kormány távozását követelték és a korrupció ellen tüntettek ezrek ötödik napja Szófiában.

Maffia” és „Mondjatok le!” – ezt skandálták több mint három ezren a kormánynegyedben, majd a parlamenthez vonultak.

A tüntetéseket az elnöki hivatal alkalmazottainak csütörtöki letartóztatása váltotta ki.

– A tisztességes emberek szeme láttára fosztogat ez a szörnyen kiterjedt maffia, a kormányzatot átszövő korrupciós hálózat – mondta Ilijan, egy 32 éves informatikus.

– Azért vagyok itt, mert szégyellem, hogy mi történik ebben az országban. Szégyellem, hogy ennek gyermekeim is tanúi. Azt követeljük, hogy ez a tudatlan, de mohó banda azonnal távozzon a hatalomból – érvelt Detelin Linev.

A szocialista Rumen Radev elnök folyamatosan bírálja Bojko Boriszov kormányfőt, és azzal vádolja, hogy az „oligarchákkal szövetkezik”.

– Egyre több civil kurázsi tör elő. Kétségtelen, hogy most születik az alternatíva. A kormány szemmel láthatóan veszít tájékozódó képességéből, és inog realitása. Változásoknak vagyunk a tanúi. A változáshoz szükséges energia az utcán halmozódott fel, majd megtalálja az útját a parlamentig és a következő kormányig – véli Hriszto Ivanov, politikus, a tiltakozás vezetője.

Az ügyészség az államfői kritika után vonult erős rendőri kísérettel az elnöki hivatalba, ahol őrizetbe vette a korrupcióellenes osztály beosztottjait.

Megosztás

Related posts