Egy miskolci eladónak elege lett a maszkos vitákból

Megosztás

Továbbra is élesen megosztja a közvéleményt, hogy szükséges-e a szájmaszk viselése az üzletekben, vagy sem. Ezt zárta rövidre Miskolcon a dohánybolt eladója.

Magyarországon és a világban elég sokan vannak most is, akik a teljes járványhelyzetet vonják kétségbe, három alapvető kategóriába sorolhatók ilyen téren az emberek. Vannak, akik elhiszik, tartanak is a koronavírustól, így a létező összes módon igyekeznek védekezni ellene.

A második kategóriába tartoznak azok a polgártársaink, akik elhiszik, hogy van járvány, de jóval kisebb jelentőségűnek gondolják, mint amit a médiában láthatunk és hallhatunk, az egészet egy felfújt lufinak tartják.

És végül van a harmadik kategória, ebbe is igen sokan tartoznak, ők teljes mértékben elítélik a felhajtást, úgy gondolják, az egész csak egy összeesküvés, mindennek a hátterében gazdasági megfontolások állnak, az egész koronavírus csak kitaláció és különben is, a maszk abszolút semmi ellen nem véd, így semmiképpen nem is akarják használni. Amikor az első és harmadik kategóriába tartozó ember vitába keveredik, ott általában nem sok jó sül ki.

Valószínű, hogy komoly viták előzték meg ezt a kiírást

Egy viszont biztos, jelenleg az üzletekben hatóságilag kötelező (hazánkban) a maszk viselése, amennyiben egy védőeszközt nem viselő vásárlót szolgálnak ki a boltosok és egy ellenőrzés ezt kiszúrja, súlyos büntetésre számíthat az, aki kiszolgálta a maszkot/sálat/kendőt nem viselő vevőt. Így a boltosok nem is mérlegelhetnek, bármi is az egyéni véleményük a dologról.

Facebook

Megosztás

Related posts