Már azért is feljelentették Hadházyt, mert EU-s zászlót lógatott ki az autójából a tüntetésen

Megosztás

Még a „dudálós” demonstrációk egyikén történt a „kihágás”.

Veszélyhelyzetre meghatározott magatartási szabályok háromrendbeli megsértése, valamint közúti közlekedési szabályok kétrendbeli, kisebb fokú megsértése, továbbá gyülekezési joggal való háromrendbeli visszaélés miatt 250 ezer forintra büntette a Szabálysértési Hatóság Hadházy Ákos független képviselőt a kormány politikája ellen, a Lánchíd budai hídfőjénél tartott tiltakozásokkal összefüggésben. A kijárási korlátozással kapcsolatos magatartási szabályok megszegése miatt indított eljárást szabálysértés hiányában megszüntették.

Hadházy július 10-én tette közzé a döntést, amiben arról is írnak, hogy a rendőrség feljelentette, amiért „járműve bal hátsó ablakában demonstrációs eszközként egy nagy méretű EU zászlót kilógatva közlekedett”, írja a 444.hu. Azt írják, a büntetést ezért is kapta. 

47500 pedofil fotó letöltésével egyenértékű büntetést kaptam a tegnapi napon pártunktól és kormányunktól. Péterfalvi…

Posted by Hadházy Ákos on Friday, July 10, 2020

Hadházy Ákos, Szél Bernadett és a Momentum április végén és május elején több dudálós tüntetést szervezett a Clark Ádám térre. Így tiltakoztak Kásler Miklós utasítása ellen, aki elrendelte, hogy a kórházak pár nap alatt tegyék szabaddá ágyaik 60 százalékát. A tüntetőket hétről hétre megbírságolták a rendőrök „indokolatlan hangjelzés elkövetésére” hivatkozva, a kiszabott pénzbírság aztán közösségi adománygyűjtéssel végül összejött.

Index.hu, Fotó: Hadházy Ákos Facebook

Megosztás

Related posts