Komoly ellenőrzések a belvárosi szórakozóhelyek környékén

Megosztás

Az első összevont hatósági ellenőrzés már a múlt héten le is zajlott, de a közeljövőben többször számíthatunk hasonlóra.

Összevont hatósági ellenőrzést tartottak július 10-én, pénteken, az esti órákban a Szinva teraszon és környékén működő vendéglátóhelyeknél – az ellenőrzésben a polgármesteri hivatal, az önkormányzati rendészet, a rendőrség, a fogyasztóvédelem, és a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény munkatársai vettek részt.

Az akcióban a közterületek jogszerű használatát és a kereskedelmi, fogyasztóvédelmi jogszabályok betartását ellenőrizték, de vizsgálták azt is, hogy kiszolgálnak-e szeszesitallal fiatalkorúakat a szórakozóhelyeken, és azt is, hogy fogyasztanak-e közterületen is alkoholt a szórakozni vágyók.

Az ellenőrzött vendéglátóhelyeken csak kisebb és pótolható hiányosságokat találtak a hatóságok, az általuk végzett próbavásárlás pedig, amellyel azt vizsgálták, hogy kiszolgálnak-e fiatalkorút alkohollal, szintén nem tárt fel szabálytalanságot.

A közterületi szabálysértéseket tekintve már nem zárult ennyire jó eredménnyel az ellenőrzés – a rendészet és a rendőrség munkatársainak csendháborítás, köztisztasági szabálysértés és közterületen történő alkoholfogyasztás miatt is több esetben kellett intézkedniük.

Hasonló ellenőrzésekre a jövőben is lehet majd számítani Miskolc belvárosában.

Minap.hu

Megosztás

Related posts