Tömeges baleset történt egy kerékpárversenyen, egy mentőhelikoptert is ki kellett hívni

Megosztás

Sajtóhírek szerint 12 kerékpáros súlyosan megsérült egy tömegbukás után a Gella Kupán. Az egyik résztvevő szerint az erdő úgy nézett ki, mintha horrorfilmben lettek volna.

19 kerékpáros sérült meg Tótvázsonynál, a Gella Kupa versenyen. Az Országos Mentőszolgálat 9 mentőautót és 2 mentőhelikoptert küldött a helyszínre a tömegbaleset sérültjeinek ellátására – közölte Győrfi Pál szóvivő a hvg.hu-val.

A balesetről a velo.hu Facebook-oldalán számoltak be először, aszerint a tömegbukás rögtön a rajt után, az első körben bekövetkezett, a Tóvázsony és Balatonszőlős közti lejtmenetben. A nagyjából 200 fős elit (férfi és női + u19 és master férfi) mezőny az első körben a 8%-os lejtmenetben esett el 70km/h-as sebességnél – írta Szilasi László, a velo.hu alapítója, aki maga is bukott a versenyen.

Sok versenyen láttam bukást, de itthon hasonlót se. Az erdő úgy nézett ki, mint egy horrorfilm. Vér mindenhol, törött bringák tömkelege. Szerintem kb. 50-en elestünk. Én is a patakmederbe zuhantam, megúsztam zúzódásokkal és egy ripityára tört sisakkal.

Egy másik versenyző azt írta, „szolid becslés a 70km/h, nálam 85,5 volt a max. pedig fékezni is kellett. Ráadásul az utolsók között voltam, akiket épp nem kapott el a dominó.”

hvg.hu

Megosztás

Related posts