Kásler szerint közel a járvány második hazai hulláma

Megosztás

A koronavírus-járvány második hullámának határára érkeztünk – mondta Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának Facebook-oldalára feltöltött interjúban.

A miniszter elmondása szerint, a fertőzés minden kontinenst érint. Van, ahol dühöng. A környező országokban is megugrott a fertőzések száma. “A környezetünkben elindult a második hullám, vagy ha úgy tetszik, az első hullám második fázisa erősödött fel.”

Kásler szerint a helyzet nagyon hasonlít a március elejihez, és fontos, hogy a kormány a megfelelő ritmusban megfelelő döntést hozzon. (Az új megbetegedések jellemzően külföldi vonatkozásúak, Orbán Viktor miniszterelnök asztalán már ott van az operatív törzs javaslatcsomagja, jövő héttől várhatók újabb döntések.)

Az első hullám alatt a magyarok fegyelmezetten viselkedtek, egészségtudatosan viszonyultak a helyzethez, erre most is szükség van. Maszkot a meghatározott helyeken továbbra is viselni kell, fontos a csoportosulások elkerülése, a távolság tartása és a kézmosás – tette hozzá.

A riporter megkérdezte Káslert, hogy idén hol nyaral, mire kiderült, ő rendszerint itthon marad, a járványtól függetlenül is.

Megosztás

Related posts