Csaptelepet és kaktuszt is loptak, hogy szebbé tegyék otthonukat

Megosztás

Még Május 19-én érkezett bejelentés a verőcei rendőrséghez, hogy egy férfi és egy nő megpróbált betörni egy hétvégi ház pincéjébe. AKkoriban nem ez volt az első eset, hogy ilyen hívást kaptak. A gyanú szerint egy közel másfél éve a környéken élő 31 éves férfi és 43 éves élettársa állnak a sorozatos lopások mögött. A párost sikerült is elkapni, és miután szembesítették őket a lakóhelyükön tartott kutatás alkalmával talált és lefoglalt tárgyakkal, nem volt értelme tovább tagadniuk, írja az Index.

A vallomásuk szerint loptak kenyérpirítót, fali vízmelegítőt, ülőgarnitúrát, díszpárnákat, napernyőt, ládában kaktuszt, amit aztán otthon gondosan átültettek. Ha kellett a zuhanykabint késsel körbevágták, a mosdószekrényt, csaptelepet leszerelték, és még a függönykarnist is letépték a falról, ha megtetszett nekik, de a vesszőből font nyuszitól, a plüssvarjútól kezdve, a szélcsengőn át a kerti törpéig, törzsi maszkokon keresztül szinte mindenfélét eltulajdonítottak.

Persze mivel a lopott tárgyak között sok olyan dolog volt, amit bárhol meg lehet vásárolni, az emberek nem mertek feljelentést tenni, később pedig az egyszerű drótkerítés helyett már átláthatatlan, vastag náddal befedett fal vette körül a kertet.

A pár ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

Megosztás

Related posts