Kiderült, a legyesbényei polgármester autójával ütközött a balesetben elhunyt Koncz Ferenc képviselő

Megosztás

Tragikus balesetben vesztette életét Koncz Ferenc (†60) fideszes országgyűlési képviselő. A politikus egy endurómotorral a legyesbényei polgármester, Lengyelné Bús Zita autójával ütközött tegnap reggel Bekecs belterületén. A rendőrség közlése szerint a polgármester az autójával éppen megfordulni készült, ekkor rohant bele motorjával a képviselő.

A Blikk munatársakereste Legyesbénye első emberét, hogy megtudja, mi történt pontosan, de ő még a rendőrségen volt, így a telefonját a férje vette fel. Az ő elmondása szerint a képviselő meglehetősen gyors tempóban érkezett, ez is az egyik oka lehetett a szörnyű esetnek.

– Szerintünk jóval a megengedett sebességhatár felett, nagyjából 80 kilométer/órával mehetett a motoros. Ráadásul ki tudta volna kerülni a feleségem autóját, olyan nagy hely volt mellette

– mondta a férj, aki szerint a felesége nem érzi felelősnek magát a balesetért, mivel semmit sem lehetett látni a motorosból.

– Egy enyhe kanyarból jött, egy kisbuszt előzött, majd visszasorolt, miközben a feleségem fordult le az útról – magyarázta.

Ami még inkább tragikussá teszi az esetet, hogy a szerencsétlen baleset résztvevői jól ismerték korábbról egymást, Legyesbénye ugyanis Koncz Ferenc választókerületéhez tartozik, így rendszeresen találkozott a képviselő és a polgármester. Két hete például nem messze a baleset helyszínétől adtak át közösen egy új felújított útszakaszt, egymás mellett álltak az útavatás alatt.

baznyec-miskolc.hu

Megosztás

Related posts