Egy világmárka és gyártóüzeme érkezett Borsodba

Megosztás

Immáron megyénkben, egészen pontosan Sajószentpéteren működik innentől a Nordica világmárka síbakancs-gyártása.

Megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató üzem kezdte meg a termelését Sajószentpéteren. A Főnix Megváltozott Munkaképességű Nonprofit Kft. 500 négyzetméteres, újonnan átadott üzemcsarnokában több mint száz embernek adnak munkát, akik síbakancsokat készítenek.

A pénteki üzemavatón Kövér László, az Országgyűlés elnöke mondott beszédet.

A beruházás összköltsége mintegy 185 millió forint, mely részben magánerőből valósult meg, részben pedig állami hozzájárulással, a megváltozott munkaképességű dolgozók állami bértámogatásban részesülnek.A világjárvány és kijárási korlátozás közepette építette fel a Főnix Nonprofit Kft. Sajószentpéteren az 500 négyzetméteres síbakancs összeszerelő gyártósort.

Az üzem különlegessége, hogy nemcsak akadálymentesített és a megváltozott munkaképességű kollégák számára védett munkahelyet biztosít, de szinte egyedülálló módon természetes fénnyel megvilágított csarnokot, amely a dolgozók közérzetét és gyógyulását is fokozottan segíti elő. 

A gyártósorokon összesen 123 megváltozott munkaképességű munkavállalónak adnak munkát.

Az üzemet Kövér László, az Országgyűlés elnöke avatta fel – Kép: origo

Az üzemben a világhírű Nordica márka prémium termékeit fogják előállítani és jelenleg már a nemzetközi minősítésű síbakancsok próbagyártása történik, melyekből naponta több száz darabot készítenek el.

A Nordica nemcsak arra figyel, hogy munkát biztosítson a nehezebben elhelyezkedőknek is, hanem technológiai innovációkkal csökkenti a vállalat szén-dioxid-kibocsátását és gondoskodik róla, hogy a műanyag hulladékot is újrahasznosítsák és új termékek előállításához használják fel.

Az általuk gyártott világszínvonalú termékeket Európa szinte minden országában értékesítik és a síelők a világ rengeteg síterepén használják majd Made in Hungary felirattal.

Borsodihir.hu

Megosztás

Related posts