Velünk a Város: Alakszai Zoltán közpénzből taxizott el kétszázezret Budapesten

Megosztás

Bazin Bence szerint Miskolc korábbi jegyzője egy év alatt kétszázezer forintnyi taxiszámlát fizettetett ki a miskolci önkormányzattal, azaz a miskolci adófizetőkkel.

A Minap.hu közlése szerint a Velünk a Város politikusa pénteki sajtótájékoztatóján kérdéseket intézett Alakszai Zoltánhoz: volt-e korlátlan hivatali bankkártyája Miskolc korábbi, fideszes önkormányzatától? Miért vett fel többszázezer forint készpénzt erről a kártyáról Budapesten, és azt mire költötte? Vagy, hogy miért a miskolciak adóforintjaiból fizették az ő budapesti taxiszámláit? – hiszen azt állítja, Miskolcon élt és dolgozott.

Ennek ellenére hivatali ideje alatt közel kétszázezer forintnyi taxiszámlát fizettetett ki a miskolci önkormányzattal, azaz a miskolci adófizetőkkel, amellett, hogy amúgy is annyit ment szolgálati autóival, hogy akár 4 és félszer megkerülhette volna a Földet – mondta Bazin Levente, hozzátéve: csak üzemanyagra, parkolásra és autópálya-matricára több mint 7,5 millió forintot költött a korábbi jegyző.

Bazin felidézte Alakszai Zoltán azon állítását, hogy a több százezer forintos éttermi számlák a befektetőkkel történt vacsorák után maradtak, de a Velünk a Város politikusa szerint „erre semmilyen bizonyítéka nincs”. – Ellenben mi bizonyítani tudjuk, hogy a számlák egy részén nem az éttermi fogyasztásra alkalmazott 5 százalékos Áfa szerepel, hanem 27 százalékos, amit alkoholfogyasztásra, vagy elvitelre alkalmaznak. Mindezekre a kérdésekre választ várnak a miskolciak.

A kérdésekre Alakszai mindössze annyit tudott reagálni, hogy úgy érzi, Bazin Levente “rácsavarodott”, és azt ajánjla neki, hogy inkább a munkával foglalkozzon.

Megosztás

Related posts